Suntem una din profesiile libere (si adun aici pe toti cei implicati in fiscalitate, contabilitate, audit, consultanta) care merita un respect obiectiv pentru efortul pe care il depune in a asigura coerenta, stabilitate, corectitudine si predictibilitate intr-un domeniu permanent “haituit”. Haituit de:
– schimbari nesfarsite de legislatie;
– de incoerenta acestora si numarului imens de dispozitii contradictorii;
– volumul imens de procesare a datelor si de termene limita uneori imposibil de atins;
– de abuzurile celor care ar trebui sa previna si sa comunice inainte de a considera consultantii si contabilii ca “inamici ai statului”;
– de birocratia si indolenta functionarilor; de lipsa lor de pregatire;
– chiar si de clientii din portofolii care, obiectiv sau subiectiv, cer de multe ori imposibilul sau care cauta tapi ispasitori ale propriilor incompetente manageriale.
Ma incapatanez insa sa cred ca putem sa mergem in continuare cu fruntea sus, onest si independent. Da, e nevoie de multa munca si mai ales de o pregatire profesionala continua. Cei care acceseaza aceasta profesie ar trebui sa fie constienti ca doar o diploma de absolvire nu ajuta cu mai nimic. Baza teoretica este necesara dar deloc suficienta.
Experienta pe care o am de peste 10 ani in organizarea de evenimente pe teme de fiscalitate si contabilitate mi-a intarit convingerea ca niciodata nu este suficient. Studii de caz pe care le credeam clare si fara echivoc s-au dovedit capcane si capatau un alt sens doar prin recitirea unui articol legislativ. Aceleasi politici sau proceduri sunt comentate diferit si implementate in functie de culturi organizationale diferite. De nenumarate ori, aceste evenimente au starnit comentarii aprinse, dezbateri care se intindeau mult peste programul alocat. De cate ori nu am realizat ca la doua dimineata eram inca in toiul discutiilor si ascultam uneori surprins multitudini de cazuri particulare.
Nevoia de cunoastere, prieteniile legate de-a lungul anilor cu colegi din toate regiunile, Bucuresti, Constanta, Iasi, Botosani, Arad, Oradea etc au facut ca aceste provocari profesionale intalnite sa fie trecute mult mai usor. Poate nu am multumit niciodata in acest fel participantilor prezenti la evenimentele mele, le spun acum, aici, ca m-au ajutat mai mult decat 10 tratate de specialitate. Si ca marea lor majoritate reprezinta pentru mine un reper atat profesional cat si mai ales uman.
Si cum nu putem suporta sa stam departe, am trecut si la pasul de a organiza astfel de intalniri in stil …teambuilding. Informal, incercam sa ne descotorisim astfel de stresul zilnic fara sa ne indepartam de problemele si situatiile intalnite zi de zi , parca din ce in ce mai complicate si mai “impotriva noastra”
Deschid aceasta serie cu un Team Building de Fiscalitate in perioada 04-06 martie 2016 la Moeciu. Pensiunea Podul Turcului ne asteapta intr-o atmosfera pur traditionala, pregatita pentru discutii, ore de seminar si distractie. Vom aborda teme specifice de fiscalitate legate de TVA, impozit pe profit, impozit pe microintreprinderi, taxe locale s.a
Astept cu nerabdare revederea prietenilor vechi si imi doresc in acelasi timp ca cei care vin pentru prima oara sa ramana cu acelasi sentiment ca putem sa crestem aceasta profesie frumos si cu zambetul pe buze.
Conditii de participare si beneficii la pensiune:
1. Cazarea si masa, pensiune completa:
Duta Felicia
Asteptam cu interes viitoare intalniri!