Exclusiv! Astazi, jurnalistii nostri (adica eu 🙂 ) au intrat in posesia unui document strategic trimis de catre Guvernul Romaniei prin Insitutia Prefectului din judetul X catre Societatea Comerciala Y in care se precizeaza urmatoarele:
“Va rugam sa ne transmiteti pana la 25.01.2013 lista cu toate bunurile societatii, existenta si starea acestora, precum si serviciile, lucrarile si ocupatiile prestate in 2012 ce sunt cuprinse in Nomenclatorul cu bunurile rechizitionabile aprobat prin Ordinul 81/2011 al presedintelui Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale si presedinte al Comisiei Centrale de Rechizitii. Va reamintim ca potrivit prevederilor art. 34 lit. a din Legea 132/1997, necomunicarea de catre persoanele fizice si juridice, la cererea si la termenul solicitat de autoritatile administratiei publice implicate, a datelor de evidenta privind bunurile rechizitionabile, precum si a schimbarilor survenite in evidenta acestora, constituie contraventie.”
Toata baza acestei cereri sta in mai multe legi, hotarari de guvern si ordine, pe care, sincer, le-am citit azi in premiera, printre care se regaseste si ORDINUL nr. 63 /2004 privind aprobarea Nomenclatorului bunurilor rechizitionabile. Aceste legi sunt legate de pregatirea Romaniei de a face fata unui eventual razboi unde orice roata de tractor e binevenita ..daca inca nu a fost furata.
Cititi nomenclatorul, veti fi incantati: de la copiatoare la excavatoare, de la servicii de telecominicatii pana la pompe funebre si servicii funerare. Practic, orice agent economic care detine un autoturism sau fax este obligat ca sa transmita oficiilor judetene în fiecare an, la sfârsitul trimestrului IV, datele privind existentul si starea bunurilor rechizitionabile, precum si cele privind evidenta persoanelor care pot fi chemate pentru prestari de servicii în interes public … conform unei anexe tipizate.
Sa recunosc ca, in cei peste 15 ani de activitate, nu am auzit de nici o firma sa fi prezentat vreo astfel de anexa sau macar sa i se fi cerut la sfarsit de an, desi in portofoliul meu figureaza si companii pe care eu le-as cataloga de importanta “strategica”? Oricat de logica mi s-a parea o evidenta nationala a masinilor grele, avioanelor, navelor maritime si a altor bunuri pe care s-ar putea baza Armata Romana intr-un eventual conflict, prezentarea serviciilor prestate mi se pare frizand ridicolul. Mai ales ca in baza de date ONRC se poate gasi orice.
Concluzia ar fi ca ori suntem atacati de unguri si nu stim noi, ori prefecturile si-au facut un plan de “spionaj” regional pentru a mai vedea care, cum, cine si ce mai invarte … informatii utile pentru “combinatii” viitoare.
A mai primit cineva o astfel de adresa? Sau sunt singurul norocos?
Update Am schimbat titlul articolului pentru a face un sondaj: ati intrat aici doar pentru ca erati curiosi sa vedeti ce se ascunde in spatele unui titlul “senzational”? As vrea sa raspundeti prin comentarii. Multumesc!
Lucian F
Nah. Am intrat doar fiindca te citesc cu placere. Daca era doar dupa titlu, era efect fix invers 🙂
pitus
de-amandoua… mai ales ca am gasit lucruri folositoare de fiecare data. Doamne ajuta!
Horatiu
N-a fost chiar un titlu surpriza. In shareul de pe facebook primele randuri dezvaluiau intentia mea. Am mutat updateul in footer dar era prea tarziu :))
ioana
primit adresa la societate, am cautat pe google sa vad daca sunt singurul “norocos” si am descoperit blog-ul !
Horatiu
Buna Ioana, n-am inteles prea bine 🙂 ce adresa, la ce societate? Poti sa-mi transmiti in privat daca e necesar pe adresa de mail horatiu (@) ascelis (dot) ro